INCDFP INFP
  Ştiri INCDFP

Ştire din data de 09 Decembrie 2021
Academia Română a premiat doi cercetători ai INCDFP

Ieri, 8 decembrie 2021, în Aula Academiei Române, a avut loc decernarea Premiilor Academiei Române pentru anul 2019. Acestea sunt acordate oamenilor de știință și litere, artiștilor români pentru cele mai reprezentative lucrări științifice și culturale publicate în anul 2019.

Îi felicităm pe Andreea Craiu și Mihail Diaconescu, cercetători științifici din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), care au primit ”Premiul Ștefan Hepites” pentru lucrarea ”Structural and Geodynamic Ideas on the Galati-Izvoarele Seismic-Prone Area (Eastern Romania)”, la Secția de științe geonomice.

Premiile anuale ale Academiei Române se acordă pentru realizări/lucrări științifice și artistice de excepție realizate, publicate sau expuse în anul pentru care se acordă premiul. Lucrările propuse sunt încadrate în 14 secții: filologie și literatură, științe istorice și arheologice, științe matematice, științe fizice, științe chimice, științe biologice, științe geonomice, științe tehnice, științe agricole și silvice, științe medicale, științe economice, juridice și sociologie, filosofie, teologie, psihologie și pedagogice, arte, arhitectură și audiovizual, știința și tehnologia informației.

Propunerile pentru acordarea premiilor anuale se fac de către institutele de cercetare științifică, universităţi sau de către membrii Academiei Române pâna la data de 1 septembrie a anului urmator prezentării publice a lucrării. Acestea se transmit secțiilor științifice de specialitate ale Academiei, care desemnează membrii juriului.

Durata întregii proceduri de propunere, evaluare, dezbatere şi decizie este de doi ani.

Academia Română acordă premii anuale pentru dezvoltarea științei și culturii românești încă din anul 1863, de la înființarea Academiei.

Lista Premilor Academiei pentru anul 2019 pentru toate secțiile o puteti consulta pe pagina de internet a Academiei Române https://acad.ro/premiileAR/liste/2019.pdf, https://acad.ro/default.htm

INFP


Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului

  • INCDFP
  • EPOS-RO